Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за предоставяне на руско

...
Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за предоставяне на руско
Коментари Харесай

Русия дава гражданство на чужденци, подписали едногодишен договор с армията ѝ

Президентът на Русия Владимир Путин подписа декрет за предоставяне на съветско поданство на чужденци, подписали контракт с съветските въоръжени сили по време на войната против Украйна, както и на членове на техните фамилии, оповестява " Украинска истина ".

" Да се ​​установи, че за съветско поданство могат да аплайват непознати жители, които са сключили контракт за военна работа във въоръжените сили на Русия или във военни формирования по време на специфичната военна интервенция (както руснаците назовават ​​войната в Украйна - б.р.) ", написа в документа.

Договорът би трябвало да бъде подписан за период от най-малко една година.

Членовете на фамилиите на чужденци, които са подписали контракт с съветското министерство на защитата, също ще имат право на съветско поданство. В това число влизат съпрузи, деца и родители.

Съобщава се, че указът влиза в действие в деня на публикуването му.

Руският вестник " Новая газета " напомня, че Путин към този момент е подписал сходен декрет през септември 2022 година

Разликата сред двата указа е във времето за разглеждане на заявката. В предходната версия срокът беше три месеца, до момента в който в новата версия е единствено един.

Също по този начин в остарялата версия на документа се показва, че претендентът би трябвало да е служил в Министерството на защитата минимум шест месеца. Новата версия не съдържа тази уговорка.

Новият документ анулира предходния.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР